Zo verkocht Audi in januari in de VS 13.201 nieuwe personenauto’s, dat is 11 procent meer dan in de eerste maand van 2016 toen dieselgate nog ‘rijp’ was. Van de Q5 SUV werden er zelfs 35 procent meer verkocht. Porsche kwam op haar beurt uit op 4.602 stuks, bijna vijf procent meer dan een jaar eerder, met vooral goede resultaten voor de 911, de 718 en de Macan. Porsche hoopt verder de nieuwe Panamera modellen de komende weken in de VS te lanceren en zo de verkopen verder op te voeren.

Volkswagen dik in de plus 

Het merk Volkswagen tenslotte kon de afzet met ruim 17 procent opvoeren naar 23.510 eenheden. De beste prestatie kwam hier voor rekening van de nieuwe Golf Sportwagon maar ook van de Passat werden er zo’n 70 procent meer verkocht dan in januari 2016.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding