Daimler heeft vorig jaar een operationele winst gedraaid van 12,9 miljard euro. In 2015 kwam de operationele winst met 13,2 miljoen wat hoger uit, reden waarom de winstuitkering lager uitvalt. De nettowinst lag met 8,8 miljard wel op een nieuw record terwijl de omzet steeg met 3 procent naar 153,3 miljard euro.

Sterke prestaties Mercedes-Benz 

De goede resultaten zijn direct gekoppeld aan de sterke prestaties van Mercedes-Benz dat met 2.198.000 auto’s de verkopen met 10 procent wist op te voeren. De afzet van Daimler vrachtauto’s liep echter terug van 502.500 naar 415.100. Voor het lopende jaar mikt Daimler op een bescheiden groei van het aantal verkopen én omzet en winst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding