Met het project is een investering gemoeid van bijna 60 miljoen euro. De fabriek moet in 2020 in productie komen en zal dan werk bieden aan 200 mensen. McLaren sluit niet uit dat de fabriek in een later stadium verder uitgebreid zal worden.

De chassis‘ worden gemaakt van ultralichte composieten en zijn bestemd voor de nieuwe sportwagen die McLaren op de rol heeft staan. Momenteel worden ze nog geleverd door een toeleverancier maar McLaren wil de productie nu in eigen hand nemen. Mike Flewitt, sinds november CEO in plaats van de gewipte Ron Dennis, zegt: "McLaren was in 1981 de eerste om in te zien welke buitengewone eigenschappen koolstofvezel bieden kan. We hebben sindsdien dit hoogst-technische materiaal ontworpen om centraal te staan in elke McLaren weg- en race-auto. Een fabriek bouwen waar we dit zelf kunnen maken is daarom een logische volgende stap."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding