ALD Automotive is volgens het huidige moederbedrijf de derde ter wereld op het gebied van vlootbeheer, autodiensten en aanverwante activiteiten, na LeasePlan en ArvalBNP. In Europa is ALD zelfs marktleider. De Franse speler beheert alles bij elkaar 1,4 miljoen auto’s in meer dan 40 landen, biedt werk aan 5.900 mensen en maakte in 2015 429 miljoen euro winst bij een omzet van 6,1 miljard euro.

"Een beursgang biedt ALD de mogelijkheid om partnerschappen af te sluiten, zowel in de autowereld als met financiële partijen. We denken daarbij vooral aan start-ups in de mobiliteitssector. Wij zijn van plan daarin een pionier te zijn," zegt algemeen directeur Frédéric Oudéa van de Franse bank.

Hij denkt daarbij met name ook aan autonoom rijdende auto’s : "Tegen 2025 rijdt een kwart van de auto’s zonder bestuurder. We kunnen dat soort auto’s dan ter beschikking stellen aan mensen die er één nodig hebben." Ook autodelen, zowel voor particulieren als voor bedrijven, verhuur voor de lange termijn én elektrische fietsen staan op het actielijstje van de Franse speler.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding