De Franse fabrikant bouwt personen- en bestelauto’s voor onder meer Fiat, Mercedes, Smart en General Motors. Daarnaast fabriceert Renault ook meer dan 132 duizend Micra’s per jaar voor vaste partner Nissan. Dat alles gebeurt niet alleen in fabrieken in Frankrijk maar ook in Slovenië, Argentinië en Brazilië en bij de Russische partner Avtovaz. Daarnaast verkoopt Renault ook steeds meer motoren aan andere automerken.

De ‘derdenactiviteit’ draagt daarmee sterk bij aan het zo volledig mogelijk vullen van de productiecapaciteit in de verschillende vestigingen. Topman Carlos Ghosn: "Dit werk is zeer winstgevendheid. De contracten die we hebben voor bestelwagens met Daimler en General Motors lopen prima en de aantallen zullen de komende tijd alleen maar verder toenemen."’Ghosn wil verder geen details geven ‘omdat het om gevoelige contacten met onze klanten gaat.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding