General Motors had tot het begin van de middag (vroeg in de ochtend Amerikaanse tijd) nog geen verklaring uitgegeven. PSA herinnert er aan dat het al sinds 2012 een alliantie heeft met General Motors, die momenteel drie projecten in Europa omvat die ‘substantiële synergiën voor beide groepen opleveren’. Het bedrijf stelt verder dat er geen enkele zekerheid bestaat dat er over de acquisitie van Opel een akkoord wordt bereikt, een gebruikelijke mededeling bij dit soort berichten.

Opel en haar Britse collega Vauxhall leveren General Motors al jaren verlies op. Ook afgelopen jaar eindigde de Europese tak weer in de rode cijfers. GM heeft echter nog nooit gezinspeeld op het mogelijk afstoten van Opel/Vauxhall. Een overname door een ander Europees autobedrijf als PSA zal in ieder geval diepgaand worden onderzocht door de concurrentiewaakhonden in de EU en verschillende Europese landen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding