Myright eist tot 5.000 euro per aangesloten VW-rijder maar zegt wel dat het bij succes 35 procent commissie in rekening brengt.

"Deze 20.000 liggen schriftelijk en verzegeld vast," zegt oprichter Jan-Eike Andresen van het platform. In de Duitse pers wordt gesproken over een volledige terugbetaling van het aankoopbedrag van de betrokken dieselauto’s maar Myright zelf spreekt op haar website over 5.000 euro de man. In de rechtszaak richt de organisatie zich tegen Volkswagen AG zelf en niet tegen de dealers of importeurs in verschillende landen. Myright werkt daarbij nauw samen met de Amerikaanse schade-advocaten Hausfeld die in de VS actie voeren namens gedupeerde VW-bezitters.

In de aanklacht stelt Myright ‘dat de emissiegegevens van de betrokken VW-auto’s gemanipuleerd waren en dat daarom ook het in gebruik nemen ervan onwettig is. Omdat dat het geval is, kunnen de voertuigen ook hun toelating kwijt rijken. Dat is een inbreuk op het Europese typegoedkeuringsrecht."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding