De Japanse aluminiumgigant UACJ heeft bijvoorbeeld aangekondigd dat het 26 miljoen dollar gaat investeren in een fabriek in Michigan, SRS Industries, die aluminium onderdelen levert aan Tesla. "Met deze investering voeren we de productie op van dakrails en van ondersteunende onderdelen voor de carrosserie," heeft UACJ laten weten. Het Japanse bedrijf heeft SRS Industries vorig jaar speciaal gekocht om op de eisen van Tesla in te kunnen spelen.

Keuze voor aluminium 

Autodeskundigen zien in de aankondiging een teken dat Tesla zoveel mogelijk kiest voor aluminium in plaats van staal. Dat maakt de auto’s lichter en dus het bereik groter maar aan de andere kant kan het de koper op hoge kosten jagen omdat het vervangen van aluminium onderdelen veel duurder is dan die van staal. Wat Tesla verder allemaal van plan is, wordt waarschijnlijk later deze week duidelijk als topman Elon Musk de cijfers over het vierde kwartaal van 2016 bekend gaat maken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding