Harrison kocht de Porsche, waarvan ook het interieur geheel zwart is, in 1980 bij een dealer in zijn woonplaats Henley-on-Thames. Hij heeft de sportwagen een jaar of vier in zijn bezit gehad. De 4.7 liter Porsche heeft vervolgens verschillende eigenaren gehad tot hij in 2003 ‘voor de onderdelen’ werd gekocht door een Britse zakenman Raj Sedha in Leeds die niets wist van de vroegere beroemde eigenaar. Dat werd pas ontdekt toen zijn vrouw het logboek van de auto doorbladerde. "Je kan hem niet slopen voor de onderdelen," vertelde zij haar man.

Verkoop via veiling 

Hij heeft nu besloten de Porsche te verkopen waarbij Omega Auctions er een vraagprijs van omgerekend net 25.000 euro op heeft gezet. "Voor iedereen die van auto’s én van de Beatles houdt, is dit een ‘must have’," zegt veilingmeester Paul Fairweather daarbij.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding