De omzet daalde van 54,676 miljard naar 54,030 miljard. De operationele marge in de auto-divisie kon met een vol procentpunt worden opgevoerd naar zes procent. De groep van Peugeot, Citroën en DS verkocht wereldwijd 3,15 miljoen voertuigen, dat is bijna zes procent meer dan in het voorafgaande jaar.

Topman Carlos Tavares: "De resultaten bewijzen dat we aanhoudend uitstekende prestaties neer kunnen zetten in een tegenwerkende omgeving. Dit zijn de uitkomsten van de verbetering van de operationele efficiëntie en de focus van onze teams op de uitvoering van de ‘Push to Pass strategie’. We zijn elke dag bezig met het creëren van de voorwaarden voor winstgevende en duurzame groei, wat nog versterkt wordt door het succes van de eerste nieuwe lanceringen in ons productenoffensief."

Een opmerkelijk detail in het persbericht is wel dat er eind 2016 bij de fabrieken en dealers 406.000 auto’s in voorraad stonden. Dat is 56.000 meer dan op hetzelfde moment in 2015. Eerder al hebben zowel General Motors als Ford gemeld dat ze eind vorig jaar veel meer auto’s in de keten hadden dan twaalf maanden eerder.

PSA verwacht voor het lopende jaar een stabiele automarkt in Europa, Zuid-Amerika en Rusland terwijl de Chinese automarkt een groei van 5 procent kan vertonen. De groei mikt op langere termijn op een 10 procent hogere omzet in 2018 maar dan wel vergeleken bij 2015.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding