Formeel is de rechtszaak aangespannen door Waymo, de zelfrij-divisie van Google’s moederbedrijf Alphabet, tegen Otto dat weer de zelfrij-tak is van Uber. Volgens Waymo heeft Athony Levandowski, mede-oprichter van Otto, bij zijn vertrek bij Waymo 14.000 hoogst-vertrouwelijke files, inclusief die over het lidar systeem dat een centrale rol speelt in autonoom rijdende auto’s, op een harde schijf gezet om ze mee te nemen naar zijn volgende werkgever. Waymo heeft dat ontdekt nadat het opdracht had gegeven voor een forensisch onderzoek van Levandowski’s vroegere computer van de zaak. Om de verdenkingen te verifiëren, vroeg Waymo vervolgens bij de autoriteiten van Nevada met een beroep op de wet op de openbaarheid gegevens op over hun informatie-uitwisseling met Otto en Levandowski. Dat alles leverde voldoende informatie op om Otto en Levandowski nu voor de rechter te slepen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding