Uiteindelijk betekent dat dat bestuursvoorzitter Matthias Müller en zijn collega’s in de Board of Management tot maximaal 40 procent moeten inleveren. Müller zelf ontvangt over dit en volgende jaren hooguit 10 miljoen euro, de andere topmanagers 5,5 miljoen euro.

Volkswagen herstructureert in de nasleep van dieselgate de beloningen van haar hoogste managers. In de eerste plaats wordt de maximum-beloning een eind omlaag gebracht. Een deel daarvan wordt meer gebaseerd op aandelen waardoor de koersontwikkeling op de beurs meer doorrekent in wat de bestuurders uiteindelijk ontvangen. Om voor de aandelen in aanmerking te komen, moeten wel de ambitieuze doelen gehaald worden uit de Together 2025 strategie. Aan de andere kant gaat het basissalaris voor Müller omhoog naar 2,125 miljoen terwijl de andere topmensen als vast loon 1,35 miljoen zullen ontvangen. "De bestuurders zullen alleen hun maximum beloningen kunnen ontvangen als de Groep buitengewoon goed presteert," onderstreept Volkswagen AG.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding