Toyota streeft Volkswagen flink voorbij

Toyota heeft inclusief Daihatsu in de eerste maand van dit jaar iets meer dan 840.000 nieuwe voertuigen geproduceerd, dat is bijna vijf procent meer dan in januari 2016.

Ter vergelijking: Volkswagen Groep meldde eerder dat het in januari 813.700 nieuwe voertuigen had verkocht. Productiecijfers maakt VW niet elke maand bekend.

Toyota voerde de productie buiten Japan op met zeven procent naar ruim 510.000. Dat betekent dat bijna twee op de drie Toyota’s elders in de wereld worden gebouwd. In Japan zelf nam de productie van de groep als geheel met iets minder dan twee procent toe. Dat kwam echter geheel voor rekening van Daihatsu want Toyota zelf bouwde in Japan zelfs wat minder auto’s dan in de eerste maand van 2016. Wel wist Toyota op de thuismarkt 4,5 procent meer auto’s te verkopen terwijl de afzet van Daihatsu juist nagenoeg stabiel bleef. Verkoopcijfers voor buiten Japan worden door Toyota niet gepubliceerd.

Toyota streeft Volkswagen flink voorbij - Automobielmanagement.nl

Toyota streeft Volkswagen flink voorbij

Toyota heeft inclusief Daihatsu in de eerste maand van dit jaar iets meer dan 840.000 nieuwe voertuigen geproduceerd, dat is bijna vijf procent meer dan in januari 2016.

Ter vergelijking: Volkswagen Groep meldde eerder dat het in januari 813.700 nieuwe voertuigen had verkocht. Productiecijfers maakt VW niet elke maand bekend.

Toyota voerde de productie buiten Japan op met zeven procent naar ruim 510.000. Dat betekent dat bijna twee op de drie Toyota’s elders in de wereld worden gebouwd. In Japan zelf nam de productie van de groep als geheel met iets minder dan twee procent toe. Dat kwam echter geheel voor rekening van Daihatsu want Toyota zelf bouwde in Japan zelfs wat minder auto’s dan in de eerste maand van 2016. Wel wist Toyota op de thuismarkt 4,5 procent meer auto’s te verkopen terwijl de afzet van Daihatsu juist nagenoeg stabiel bleef. Verkoopcijfers voor buiten Japan worden door Toyota niet gepubliceerd.