Trumpchi was in januari het eerste Chinese merk in de voornaamste hal van de Detroit Motor Show en heeft nu verklaard dat het in 2019 daadwerkelijk auto’s aan Amerikaanse klanten wil verkopen.

Trumpchi, een merk van Guangzhou Automobile Group, neemt inmiddels de zesde plaats in op de Chinese ranglijst van meest verkochte auto’s. De Trumpchi wordt vanuit China ook geëxporteerd naar andere landen in de regio maar niet verderop. "De VS is de op één na, China, grootste automarkt ter wereld. Als je een wereldwijd merk wilt worden, dan zal je ook op de Amerikaanse markt aanwezig moeten zijn," zegt general manager Yu Jun. Hij licht daarbij toe dat Trumpchi een samenvatting is van het Engelse woord trump ofwel overtreffen en de eerste paar letters van het woord cheerful. "Het heeft niets te maken met de naam van de huidige Amerikaanse president." Of Trumpchi onder de huidige omstandigheden wel een goede naam is voor een auto, laat staan één uit China, wordt door Guangzhou nog bekeken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding