Verschillende media melden dat Volkswagen een alliantie heeft gesloten met Tata Motors, ook het moederbedrijf van Jaguar Land Rover. VW en Tata Motors willen gezamenlijk nieuwe technologieën gaan ontwikkelen, de uitdagingen rond de emissies aanpakken en nieuwe mobiliteitsdiensten gaan bieden.

Vorig jaar zomer hebben beide bedrijven al een Memorandum of Understanding getekend dat ze nu verder gaan uitvoeren. Managing director Günther Butschek van Tata Motors heeft dat bevestigd tegenover het Indiase persbureau. "’Wij willen samenwerken om betere schaalvoordelen te behalen." Volkswagen heeft op haar beurt de berichten nog niet bevestigd maar verwacht wordt dat dat op korte termijn wel zal gebeuren, mogelijk nog tijdens het Autosalon van Genève. De overeenkomst is voor Volkswagen ook van belang omdat het daarmee toegang zou krijgen tot de sterk groeiende automarkt in India.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding