VW-dochter Bentley moet over uiterlijk anderhalf jaar beslissen waar het een nieuw model in productie gaat nemen. Om dat in Crewe te blijven doen, is vrije toegang tot de rest van Europa, waar één op de vijf Bentley’s worden verkocht, en onbelemmerd heen-en-weer reizen voor werknemers en managers een absoluut vereiste, onderstreept CEO Wolfgang Dürheimer.

"Ik heb zo’n 18 maanden de tijd om eens rustig aan te zien wat er allemaal gaat gebeuren. Dat geeft ons wat ademruimte. Maar daarna moet ik wel serieuze beslissingen gaan nemen over toekomstige modellen. De ‘Britishness’ maakt Bentley uniek maar tegenwoordig zijn we een erg internationaal merk. Op dit moment is er geen reden om onze Britse fabriek in de steek te laten maar in een worse case scenario zou dat best eens kunnen gebeuren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding