Amerikanen riepen 53 miljoen auto’s terug in 2016

In de Verenigde Staten zijn vorig jaar 53,2 miljoen auto’s teruggeroepen, een nieuw record en weer 1,1 miljoen meer dan in het voorafgaande jaar.

Amerikanen riepen 53 miljoen auto’s terug in 2016

Dat gebeurde bij 927 terugroepacties, zeven procent meer dan in 2015, heeft het Department for Transport in Washington D.C. laten weten. Het grootste aandeel komt voor terugroep acties vanwege de exploderende airbags van de Japanse fabrikant Takata. Onder de vorige president Barack Obama hebben de Amerikaanse autoriteiten de autofabrikanten scherp bij de les gehouden waar het gaat om technische gebreken of inbreuken op de milieuwetgeving.

Amerikanen riepen 53 miljoen auto’s terug in 2016 - Automobielmanagement.nl

Amerikanen riepen 53 miljoen auto’s terug in 2016

In de Verenigde Staten zijn vorig jaar 53,2 miljoen auto’s teruggeroepen, een nieuw record en weer 1,1 miljoen meer dan in het voorafgaande jaar.

Amerikanen riepen 53 miljoen auto’s terug in 2016

Dat gebeurde bij 927 terugroepacties, zeven procent meer dan in 2015, heeft het Department for Transport in Washington D.C. laten weten. Het grootste aandeel komt voor terugroep acties vanwege de exploderende airbags van de Japanse fabrikant Takata. Onder de vorige president Barack Obama hebben de Amerikaanse autoriteiten de autofabrikanten scherp bij de les gehouden waar het gaat om technische gebreken of inbreuken op de milieuwetgeving.