EV-Box, leverancier van laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen, en ENGIE, Franse multinational en wereldwijde industrieleider van elektriciteit, aardgas en energiediensten, hebben tijdens het rEVolution 2017 event in Amsterdam aangekondigd dat EV-Box overgenomen zal worden door ENGIE.

De markt van elektrische voertuigen groeit snel wanneer de kosten dalen, de performantie stijgt en er aantrekkelijke nieuwe voertuigen op de markt komen. Deze sector biedt een natuurlijke groeikans voor ENGIE in lijn met haar strategie om nieuwe, snelgroeiende, innovatieve businesses te ontwikkelen in een gedecentraliseerde en gedecarboniseerde en digitale energieruimte’, zo laat het bedrijf weten. De overname van EV-Box laat een versnelling toe van de strategie van ENGIE als een pionier binnen de energierevolutie, aldus het bedrijf.

Wereldwijd de grootste speler 

EV-Box beschikt inmiddels over meer dan 40.000 laadstations verspreid over 20 landen. Dankzij deze combinatie wil ENGIE op dit gebied wereldwijd de grootste speler zijn en de ontwikkeling van groene mobiliteit faciliteren voor haar klanten. Tegelijkertijd wil ze essentiële energieoplossingen aanbieden die laadstations voor elektrische voertuigen nodig hebben voor de klanten en het elektriciteitsnetwerk. EV-Box is recent gestart met de uitbreiding van haar geografisch bereik naar België, Frankrijk, Scandinavië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten van Amerika, en bereikt ondertussen nog 20 landen.

 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding