Rond de tachtig medewerkers van het openbaar ministerie zijn woensdagmorgen vroeg binnengevallen bij het hoofdkantoor van de VW-dochter in Ingolstadt en een fabriek in Neckarsulm, heeft een woordvoerder van Audi bevestigd. Hij voegde daar de gebruikelijke zinsnede aan toe ‘dat het bedrijf volledige medewerking verleent aan de autoriteiten.’

De ambtenaren stonden om 7 uur voor de deur, drie uur voor de geplande aanvang van de jaarlijkse persconferentie van Audi. Audi heeft al eind 2015 toegegeven dat in een aantal modellen met 3.0 liter dieselmotoren sjoemelsoftware was aangebracht. In dat kader heeft het bedrijf inmiddels ook vier ingenieurs van de motorendivisie de laan uitgestuurd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding