Verreweg het meeste geld ging naar Christine Hohmann-Dennhardt die voor net een jaartje werken als manager integriteit 10,5 miljoen opstreek. Een deel van dat bedrag was een vergoeding voor gemiste inkomsten bij haar vorige werkgever Daimler. Verder kreeg bestuursvoorzitter Matthias Müller 7,25 miljoen. Op de derde plaats staat Karlheinz Blessing, directeur personeelsaangelegenheden, die voor zijn werk 3,33 miljoen ontving.

De topmanagers bij de Duitse autobouwer kunnen over het lopende jaar een verdere verlaging verwachten. De Raad van Bestuur heeft in de nasleep van dieselgate net besloten een maximum vast te stellen voor de totale beloning en bovendien voor de bonussen veel hogere prestatie-eisen te stellen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding