"Het is voor mij belangrijk om voor de werknemers te staan en leiderschap te tonen. Dat heb ik in het verleden gedaan en dat zal ik blijven doen," aldus Neumann tegenover het Duitse Auto Motor und Sport.
Neumann is nadrukkelijk buiten de gesprekken over een overname van Opel door PSA gehouden, heeft hij eerder zelf toegegeven. Toch denkt hij goed met PSA-collega Carlos Tavares overweg te kunnen: "Ik denk dat we veel respect voor elkaar hebben. Daarom zie ik een goede basis voor verdere samenwerking." Zijn ‘sollicitatie’ heeft mogelijk wel kans van slagen omdat PSA heeft gezegd Opel in ieder geval als zelfstandig bedrijf voort te willen zetten. Neumann zet daarbij echter nu al vraagtekens bij de geplande internationale expansie, zeker naar China: "De Chinese markt is niet langer het geneesmiddel om alle problemen op andere markten op te lossen. Onze eerste prioriteit is om Opel weer winstgevend te maken in Europa."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding