Bovendien zou de dienst in haar rapport aan justitie ook hebben geschreven dat topman Carlos Ghosn persoonlijk verantwoordelijk gehouden moet worden.

Dat wordt gemeld door media uit verschillende landen. De informatie komt uit een dossier van de DGCCRF dat al in november aan de openbare aanklager is overhandigd maar nu is uitgelekt. Daarin beschuldigt de concurrentie- en consumentendienst Renault ervan dat het de Franse wet op verschillende punten heeft overtreden. De DGCCRF schrijft ook dat de hele ‘bevelketen’ bij het autobedrijf, daarvan op de hoogte was. "De CEO was rechtstreeks verantwoordelijk omdat Carlos Ghosn de besluiten met betrekking tot de goedkeuring van motorregeleenheid programmatuur niet had gedelegeerd." Renault blijft ontkennen dat het in de fout is gegaan en wijst er ook op dat het tot nu toe nog altijd niet in staat van beschuldiging is gesteld. De anders spraakgrage Ghosn heeft toe nu toe geen commentaar gegeven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding