Het geld wordt gebruikt om de fabriek te moderniseren en aan te passen aan de nieuwste technologische ontwikkelingen. "Deze investering is bedoeld om de fabriek geschikt te maken voor de verre toekomst," zegt Johan van Zyl, directeur Toyota Motor Europe.

Toyota Burnaston, waar 2.500 mensen werken, produceerde vorig jaar 180.000 auto’s waarvan het merendeel werd geëxporteerd naar andere Europese landen. In dat kader waarschuwde Van Zyl wel dat die handel naar de rest van Europa na Brexit niet belemmerd mag worden. "Toegang tot de vrije markt tussen Groot-Brittannië en Europa zonder tarieven en zonder belemmeringen is van vitaal belang voor het toekomstige succes." Minister voor business Greg Clark laat zich in een reactie echter niet verleiden tot een uitspraak: "De investering onderstreept het vertrouwen dat Toyota heeft in haar werknemers en zorgt er voor dat de fabriek een goede uitgangspositie heeft voor toekomstige Toyota modellen."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding