Nissan laat autodelen met mini-auto

Nissan heeft in de Japanse stad Yokohama een autodeel-systeem opgezet met elektrische mini-autootjes, de New Mobility Concept.

Nissan laat autodelen met mini-auto

Gebruikers kunnen zich online registreren voor Choimobi Yokohama en mogen de voertuigjes dan voor een paar dubbeltjes per kwartier gebruiken binnen de stadsgrenzen. Een autootje reserveren kan tot een half uur voor gebruik maar daarvoor is wel een Japans rijbewijs, een eveneens Japanse creditcard en een smartphone vereist. Nissan en de City of Yokohama bouwen met het uitrollen van het systeem voort op een in 2015 afgesloten tweejarige proef. "We doen dit ook om een business model uit te testen dat is gebaseerd op samenwerking tussen de overheid en private bedrijven," aldus Nissan.

Nissan laat autodelen met mini-auto - Automobielmanagement.nl

Nissan laat autodelen met mini-auto

Nissan heeft in de Japanse stad Yokohama een autodeel-systeem opgezet met elektrische mini-autootjes, de New Mobility Concept.

Nissan laat autodelen met mini-auto

Gebruikers kunnen zich online registreren voor Choimobi Yokohama en mogen de voertuigjes dan voor een paar dubbeltjes per kwartier gebruiken binnen de stadsgrenzen. Een autootje reserveren kan tot een half uur voor gebruik maar daarvoor is wel een Japans rijbewijs, een eveneens Japanse creditcard en een smartphone vereist. Nissan en de City of Yokohama bouwen met het uitrollen van het systeem voort op een in 2015 afgesloten tweejarige proef. "We doen dit ook om een business model uit te testen dat is gebaseerd op samenwerking tussen de overheid en private bedrijven," aldus Nissan.