Ford waarschuwt voor zware tijden

Ford heeft gewaarschuwd dat de resultaten dit jaar flink slechter uit zullen vallen dan werd verwacht.

De stijgende rente, het wegebben van de euforie over President Donald Trump en een afzwakkende economische groei zorgen ervoor dat zeker de particuliere Amerikaanse autokoper de hand op de knip houdt. Daarbij komt dat Amerikaanse autofabrikanten als Ford te kampen hebben met tegenvallende wisselkoersen die de resultaten nog eens verder onder druk zetten. Last but not least gaan ook de kosten langzaam maar zeker omhoog, wat nog veel erger zal worden als Trump zijn dreigementen met een heffing op auto’s uit goedkope lonenland Mexico in daden omzet.

Groei lijkt er uit

Ford voorspelt al sinds afgelopen zomer een afzwakking op de markt. De Amerikaanse autoverkopen zijn echter vorig jaar toch weer tot een recordhoogte gestegen. Maar nu lijkt de groei er zo langzamerhand echt uit. Over de maand februari zag Ford zelf de verkopen vier procent lager uitkomen dan een jaar eerder terwijl Fiat Chrysler zelf een min van ruim tien procent moest incasseren. Van de Big Three zat alleen General Motors in de plus maar met niet meer dan een bescheiden vier procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Ford waarschuwt voor zware tijden - Automobielmanagement.nl

Ford waarschuwt voor zware tijden

Ford heeft gewaarschuwd dat de resultaten dit jaar flink slechter uit zullen vallen dan werd verwacht.

De stijgende rente, het wegebben van de euforie over President Donald Trump en een afzwakkende economische groei zorgen ervoor dat zeker de particuliere Amerikaanse autokoper de hand op de knip houdt. Daarbij komt dat Amerikaanse autofabrikanten als Ford te kampen hebben met tegenvallende wisselkoersen die de resultaten nog eens verder onder druk zetten. Last but not least gaan ook de kosten langzaam maar zeker omhoog, wat nog veel erger zal worden als Trump zijn dreigementen met een heffing op auto’s uit goedkope lonenland Mexico in daden omzet.

Groei lijkt er uit

Ford voorspelt al sinds afgelopen zomer een afzwakking op de markt. De Amerikaanse autoverkopen zijn echter vorig jaar toch weer tot een recordhoogte gestegen. Maar nu lijkt de groei er zo langzamerhand echt uit. Over de maand februari zag Ford zelf de verkopen vier procent lager uitkomen dan een jaar eerder terwijl Fiat Chrysler zelf een min van ruim tien procent moest incasseren. Van de Big Three zat alleen General Motors in de plus maar met niet meer dan een bescheiden vier procent.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding