Renault is in een justitieel onderzoek verwikkeld wegens vermeend sjoemelen. Dat onderzoek is ingeluid door de concurrentiedienst die onder minister Sapin zelf valt. Die samenloop brengt de regering zelf in een lastig parket. De staat heeft een paar jaar geleden een flink belang in de autofabrikant genomen om een toen voorgestelde verandering van de stemrechten bij de onderneming tegen te houden. Sapin stelt nu dat die aandelen ook weer verkocht kunnen worden: "We kijken naar de prijs die we ervoor betaald hebben en de actuele koers. Ik wil niet dat de Fransen geld verliezen. We hebben in het verleden ook aandelen in andere bedrijven verkocht of staatsbedrijven naar de beurs gebracht." De minister heeft verder niets gezegd over het staatsbelang in de andere grote Franse autobouwer PSA. Daar heeft de overheid zich ingekocht om het bedrijf van de ondergang te redden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding