Dat gebeurde onder druk van president Donald Trump die nu zijn tevredenheid met de nieuwe aankondiging uitte op Twitter: JOBS, JOBS, JOBS.

Job Job 

 

 

Van het totale bedrag gaat 850 miljoen naar vernieuwing van de machines en uitrusting van de vestiging in Wayne waar Ford de Bronco en Ranger modellen wil gaan bouwen. Daarnaast gaat er ook 150 miljoen naar een motorenfabriek in Romeo die er daardoor 130 banen bij kan krijgen.

Nieuw datacenter 

De overige 200 miljoen is bedoeld om een nieuw datacenter bij het hoofdkwartier te realiseren. "We zijn optimistisch dat we aanhoudende economische groei zullen zien in de VS. We hebben alle vertrouwen in onze plannen en onze producten en in het investeren in Michigan en de VS," zegt Joe Hinrichs, directeur Amerikas bij Ford. Opmerkelijk is wel dat de autofabrikant vorige week juist de verwachting uitsprak dat de verkopen in de VS zelf en daarmee de resultaten onder druk komen te staan.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding