Chinese dealers doen Audi in de ban

De Chinese dealers van Audi drijven het conflict met de Duitse fabrikant op de spits door te weigeren nieuwe auto’s in ontvangst te nemen.

De dealers zijn kwaad dat Audi een nieuw verkoopkanaal wil openen met het Chinese autobedrijf SAIC en daardoor hun toch al flinterdunne marges verder zal ondermijnen.

Volgens de China Daily doen tientallen van de rond 450 geautoriseerde Audi-dealers in China mee aan de boycot. Het aantal deelnemers breidt zich ook nog steeds uit. Audi ontkent echter dat er van een boycot sprake zou zijn. "Wij voeren momenteel constructieve gesprekken met onze Chinese partners. Weliswaar zijn enkele dealers wat meer terughoudend geworden tegenover ons merk maar je kunt zeker niet spreken van een boycot," zegt een woordvoerder.

Uit het laatste overzicht van de VW Groep blijkt dat Audi door de problemen in China in de eerste twee maanden van dit jaar de afzet met 7,7 procent zag dalen. Voor de groep als geheel daalde het aantal in China verkochte auto’s zelfs met bijna tien procent. "We verwachten echter dat we later dit jaar weer een gezonde groei kunnen realiseren," zei verkoopdirecteur Fred Kappler bij die gelegenheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Chinese dealers doen Audi in de ban - Automobielmanagement.nl

Chinese dealers doen Audi in de ban

De Chinese dealers van Audi drijven het conflict met de Duitse fabrikant op de spits door te weigeren nieuwe auto’s in ontvangst te nemen.

De dealers zijn kwaad dat Audi een nieuw verkoopkanaal wil openen met het Chinese autobedrijf SAIC en daardoor hun toch al flinterdunne marges verder zal ondermijnen.

Volgens de China Daily doen tientallen van de rond 450 geautoriseerde Audi-dealers in China mee aan de boycot. Het aantal deelnemers breidt zich ook nog steeds uit. Audi ontkent echter dat er van een boycot sprake zou zijn. "Wij voeren momenteel constructieve gesprekken met onze Chinese partners. Weliswaar zijn enkele dealers wat meer terughoudend geworden tegenover ons merk maar je kunt zeker niet spreken van een boycot," zegt een woordvoerder.

Uit het laatste overzicht van de VW Groep blijkt dat Audi door de problemen in China in de eerste twee maanden van dit jaar de afzet met 7,7 procent zag dalen. Voor de groep als geheel daalde het aantal in China verkochte auto’s zelfs met bijna tien procent. "We verwachten echter dat we later dit jaar weer een gezonde groei kunnen realiseren," zei verkoopdirecteur Fred Kappler bij die gelegenheid.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding