VW schept grootste sloopterrein ter wereld (filmpje)

De enorme parkeerterreinen van het verlaten Silverdome-stadion in de Amerikaanse stad Pontiac zijn omgevormd tot de grootste opslagplaats voor afgedankte auto’s ter wereld.

VW zet er de vele duizenden dieselauto’s neer die door de Amerikaanse eigenaren wegens dieselgate zijn teruggegeven. De auto’s zullen zo goed als zeker gesloopt moeten worden tenzij Volkswagen alsnog met een andere oplossing voor de dag weet te komen. Het Duitse concern wil de auto’s voorlopig in ieder geval nog niet laten vernietigen en laat ze daarom lekker in Pontiac staan. De Silverdome is overigens wel een passende locatie. Het in 1975 geopende stadion, dat eerder onderdak bood aan concerten van The Who, Elvis en Led Zeppelin, staat sinds 2013 spookachtig leeg omdat de gemeente geen geld meer had voor een grote opknapbeurt.

Bekijk onderstaand het filmpje. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Het plan is om 80% te herconditoneren en aan te passen voorde Amerikaanse markt; Indien dit niet lukt gaan de de zuidamerkaanse markt op als tweedehands. In hoeverre dit ginds marktverstorend zal werken is moeilijk te berkene maar ze zijn in ieder geval van plan om van de nood een deugd te maken.

Geplaatst door: erik deroost op
VW schept grootste sloopterrein ter wereld (filmpje) - Automobielmanagement.nl

VW schept grootste sloopterrein ter wereld (filmpje)

De enorme parkeerterreinen van het verlaten Silverdome-stadion in de Amerikaanse stad Pontiac zijn omgevormd tot de grootste opslagplaats voor afgedankte auto’s ter wereld.

VW zet er de vele duizenden dieselauto’s neer die door de Amerikaanse eigenaren wegens dieselgate zijn teruggegeven. De auto’s zullen zo goed als zeker gesloopt moeten worden tenzij Volkswagen alsnog met een andere oplossing voor de dag weet te komen. Het Duitse concern wil de auto’s voorlopig in ieder geval nog niet laten vernietigen en laat ze daarom lekker in Pontiac staan. De Silverdome is overigens wel een passende locatie. Het in 1975 geopende stadion, dat eerder onderdak bood aan concerten van The Who, Elvis en Led Zeppelin, staat sinds 2013 spookachtig leeg omdat de gemeente geen geld meer had voor een grote opknapbeurt.

Bekijk onderstaand het filmpje. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Reacties

Het plan is om 80% te herconditoneren en aan te passen voorde Amerikaanse markt; Indien dit niet lukt gaan de de zuidamerkaanse markt op als tweedehands. In hoeverre dit ginds marktverstorend zal werken is moeilijk te berkene maar ze zijn in ieder geval van plan om van de nood een deugd te maken.

Geplaatst door: erik deroost op