Die financiële waarde lijkt overigens geen enkele overeenkomst te vertonen met de feitelijke situatie. Tesla leverde immers vorig jaar niet meer dan 76.000 auto’s af terwijl dat bij Ford bijna 6,7 miljoen was. De beurs is echter enthousiast over het groeitempo van Tesla dat in het eerste kwartaal de afzet vergeleken met een jaar geleden met 70 procent wist op te voeren naar 25.000 stuks. Ook de voorspellingen van CEO Elon Musk – die zelf een groot pakket aandelen in handen heeft – over de fantastische groei van zijn bedrijf weten beleggers nog steeds te verleiden. "Vijf jaar geleden had niemand van Tesla gehoord. Nu wil iedereen een Tesla. Het heeft BMW verslagen als de meest gewenste auto. Er hangt een soort goudkoorts boven het bedrijf," zegt analist Ben Kallo tegenover de BBC.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding