In een bericht heeft Volkswagen de transactie van ‘Herrn Hon.-Prof. Dr. techn. h.c. Ferdinand K. Piëch’ bevestigd. De toezichtsraad moet de overdracht van het pakket nu nog goedkeuren.

Piëch, kleinzoon van oprichter Ferdinand Porsche, heeft het VW-concern jarenlang geleid en in feite groot gemaakt. Twee jaar geleden werd hij echter gewipt uit zijn laatste functie, voorzitter van de Raad van Toezicht, na een conflict met de toenmalige CEO Martin Winterkorn. Sindsdien beweert Piëch steeds dat Winterkorn veel eerder van dieselgate wist dan hij heeft toegegeven, wat de relatie met de overige familieleden verder onder druk heeft gezet. Piëch heeft daarop besloten de band met het autobedrijf definitief door te snijden door zijn pakket van 14,7 procent in holding Porsche SE te verkopen. Wie precies hoeveel heeft gekocht is niet bekend gemaakt. Met de deal heeft VW in ieder geval weten te voorkomen dat buitenlandse belagers een flink belang in de onderneming konden verwerven.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding