22 miljoen voor bazen GM en Ford

CEO Mary Barra van General Motors zag haar salaris over 2016 weliswaar met twee miljoen dollar ofwel 14 procent stijgen maar haar totale beloning was met 22,6 miljoen dollar zes miljoen dollar lager dan een jaar eerder.

Dat kwam doordat ze in 2015 een flink pakket aandelenopties ontving terwijl bovendien de bonus vorig jaar lager uitviel. Met die 22,6 miljoen ving Barra wel minstens twee keer zo veel dan haar mede-directeuren. Zo kwam bestuursvoorzitter Dan Amman uit op ‘slechts’ 10,2 miljoen dollar, 13 procent minder dan een jaar eerder om dezelfde redenen als bij Barra. De derde op de verdienlijst bij General Motors is hoofd productontwikkeling Mark Reuss die in totaal 8,4 miljoen dollar verdiende.

Bij Ford ging de totale beloning van topman Mark Fields juist met 19 procent omhoog waarmee hij met 22,1 miljoen dollar aardig in de buurt van zijn collega begint te komen. Fields salaris kwam uit op 1.787.500 dollar terwijl hij daarnaast bijna 2,7 miljoen aan bonus en 14,3 miljoen aan aandelenopties in ontvangst kon nemen. Daarnaast stortte Ford ook een veel groter bedrag in zijn pensioenpot dan in het voorafgaande jaar. Bestuursvoorzitter Bill Ford kon 13,9 miljoen opstrijken, dat is bijna acht procent meer. De baas van Ford Amerika Joe Hinrichs zag 6,4 miljoen op zijn bankrekening verschijnen, iets minder dan de 6,6 miljoen voor Jim Farley die Ford leidt in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

22 miljoen voor bazen GM en Ford - Automobielmanagement.nl

22 miljoen voor bazen GM en Ford

CEO Mary Barra van General Motors zag haar salaris over 2016 weliswaar met twee miljoen dollar ofwel 14 procent stijgen maar haar totale beloning was met 22,6 miljoen dollar zes miljoen dollar lager dan een jaar eerder.

Dat kwam doordat ze in 2015 een flink pakket aandelenopties ontving terwijl bovendien de bonus vorig jaar lager uitviel. Met die 22,6 miljoen ving Barra wel minstens twee keer zo veel dan haar mede-directeuren. Zo kwam bestuursvoorzitter Dan Amman uit op ‘slechts’ 10,2 miljoen dollar, 13 procent minder dan een jaar eerder om dezelfde redenen als bij Barra. De derde op de verdienlijst bij General Motors is hoofd productontwikkeling Mark Reuss die in totaal 8,4 miljoen dollar verdiende.

Bij Ford ging de totale beloning van topman Mark Fields juist met 19 procent omhoog waarmee hij met 22,1 miljoen dollar aardig in de buurt van zijn collega begint te komen. Fields salaris kwam uit op 1.787.500 dollar terwijl hij daarnaast bijna 2,7 miljoen aan bonus en 14,3 miljoen aan aandelenopties in ontvangst kon nemen. Daarnaast stortte Ford ook een veel groter bedrag in zijn pensioenpot dan in het voorafgaande jaar. Bestuursvoorzitter Bill Ford kon 13,9 miljoen opstrijken, dat is bijna acht procent meer. De baas van Ford Amerika Joe Hinrichs zag 6,4 miljoen op zijn bankrekening verschijnen, iets minder dan de 6,6 miljoen voor Jim Farley die Ford leidt in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding