Duitsers staan achter overname Opel

“Ik ben zeer tevreden met de vooruitgang die we hebben bereikt, in het belang van de werknemers van Opel/Vauxhall. We zijn vooral blij met de toezegging van Carlos Tavares dat hij de bestaande akkoorden met de werknemers zal respecteren. De Duitse regering blijft de fusie tussen PSA en Opel/Vauxhall constructief ondersteunen.”

Dat heeft de Duitse minister voor economische zaken en energie Brigitte Zypries gezegd na afloop van een uitgebreid overleg over de gang van zaken rond de overname van Opel en haar Britse zuster Vauxhall door PSA, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en DS. De minister werd daarbij vergezeld door een zware delegatie van andere bewindslieden uit de landsregering en van de Duitse Länder met Opel-fabrieken, alsmede vertegenwoordigers van de vakbonden en de centrale ondernemingsraad van Opel.

CEO Carlos Tavares van PSA zei op zijn beurt: "Ik heb opnieuw onze ambitie kunnen onderstrepen dat een goede relatie met de vertegenwoordigers van de werknemers de sleutel vormt voor het slagen van dit project." Tavares bevestigde in dat verband alle bestaande akkoorden met de bonden en de overheden in stand te houden, zoals Zypries al aanhaalde. Hij reageerde daarmee op de eis van de bonden die willen dat de geldende CAO’s toegepast blijven. De PSA-topman herhaalde bovendien ‘dat de alliantie vele kansen biedt, zowel voor PSA als voor Opel/Vauxhall en ons in staat stelt om een leider te worden op de Europese markt en om de eerste of tweede plaats te bezetten op alle sleutelmarkten’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Duitsers staan achter overname Opel - Automobielmanagement.nl

Duitsers staan achter overname Opel

“Ik ben zeer tevreden met de vooruitgang die we hebben bereikt, in het belang van de werknemers van Opel/Vauxhall. We zijn vooral blij met de toezegging van Carlos Tavares dat hij de bestaande akkoorden met de werknemers zal respecteren. De Duitse regering blijft de fusie tussen PSA en Opel/Vauxhall constructief ondersteunen.”

Dat heeft de Duitse minister voor economische zaken en energie Brigitte Zypries gezegd na afloop van een uitgebreid overleg over de gang van zaken rond de overname van Opel en haar Britse zuster Vauxhall door PSA, het moederbedrijf van Peugeot, Citroën en DS. De minister werd daarbij vergezeld door een zware delegatie van andere bewindslieden uit de landsregering en van de Duitse Länder met Opel-fabrieken, alsmede vertegenwoordigers van de vakbonden en de centrale ondernemingsraad van Opel.

CEO Carlos Tavares van PSA zei op zijn beurt: "Ik heb opnieuw onze ambitie kunnen onderstrepen dat een goede relatie met de vertegenwoordigers van de werknemers de sleutel vormt voor het slagen van dit project." Tavares bevestigde in dat verband alle bestaande akkoorden met de bonden en de overheden in stand te houden, zoals Zypries al aanhaalde. Hij reageerde daarmee op de eis van de bonden die willen dat de geldende CAO’s toegepast blijven. De PSA-topman herhaalde bovendien ‘dat de alliantie vele kansen biedt, zowel voor PSA als voor Opel/Vauxhall en ons in staat stelt om een leider te worden op de Europese markt en om de eerste of tweede plaats te bezetten op alle sleutelmarkten’.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding