Renault rukt sterk op in Duitsland

Renault lijkt aan een opmerkelijke opmars bezig in Duitsland. In het eerste kwartaal verkochten de Fransen er 51 duizend nieuwe personen- en lichte bestelwagens. Dat is bijna 28 procent meer dan een jaar eerder.

Renaults Duitse verkopen zijn daarmee vier keer zo snel gestegen als de Duitse automarkt als geheel. Het marktaandeel is inmiddels opgelopen van 4,71 procent in het eerste kwartaal van vorig jaar naar 5,62 procent in de afgelopen drie maanden.

"Renault heeft zijn groei op de Duitse markt weten te versnellen. We hebben samen met onze dealers het tempo flink opgevoerd. Dat is te danken aan ons jonge modellenpalet. We verwachten op basis van deze goede resultaten ook over heel 2017 een flinke groei te realiseren," zegt Uwe Hochgeschurtz, bestuursvoorzitter van Renault Deutschland.

Het op de Duitse markt meest verkochte model van Renault is de Clio gevolgd door de Captur en de Mégane. Daarnaast weet Renault met de ZOE het segment elektrische voertuigen zelfs aan te voeren. Het aantal verkochte ZOE’s was met 1.201 ook dubbel zo hoog als een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Renault rukt sterk op in Duitsland - Automobielmanagement.nl

Renault rukt sterk op in Duitsland

Renault lijkt aan een opmerkelijke opmars bezig in Duitsland. In het eerste kwartaal verkochten de Fransen er 51 duizend nieuwe personen- en lichte bestelwagens. Dat is bijna 28 procent meer dan een jaar eerder.

Renaults Duitse verkopen zijn daarmee vier keer zo snel gestegen als de Duitse automarkt als geheel. Het marktaandeel is inmiddels opgelopen van 4,71 procent in het eerste kwartaal van vorig jaar naar 5,62 procent in de afgelopen drie maanden.

"Renault heeft zijn groei op de Duitse markt weten te versnellen. We hebben samen met onze dealers het tempo flink opgevoerd. Dat is te danken aan ons jonge modellenpalet. We verwachten op basis van deze goede resultaten ook over heel 2017 een flinke groei te realiseren," zegt Uwe Hochgeschurtz, bestuursvoorzitter van Renault Deutschland.

Het op de Duitse markt meest verkochte model van Renault is de Clio gevolgd door de Captur en de Mégane. Daarnaast weet Renault met de ZOE het segment elektrische voertuigen zelfs aan te voeren. Het aantal verkochte ZOE’s was met 1.201 ook dubbel zo hoog als een jaar eerder.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding