Voormalige Saab-baas Muller vrijgesproken van fraude

Een Zweedse rechtbank heeft Victor Muller, voormalig CEO van Saab, vrijgesproken van fraude en belastingontduiking. Ook zijn collega Jan Åke Jonsson en vijf anderen werden niet schuldig bevonden.

Voormalige Saab-baas Muller vrijgesproken van fraude

General Motors verkocht het toen al noodlijdende Saab in 2010 aan Spyker, het autobedrijf van Victor Muller. Saab had toen al meer dan tien jaar veel geld verloren. Muller en zijn collega’s werden ervan beschuldigd documenten te hebben vervalst om geld los te krijgen van de Russische tycoon Vladimir Antonov in een ultieme poging om Saab te redden. In die papieren zouden ze de financiële situatie veel rooskleuriger hebben voorgesteld dan die in werkelijkheid was. Maar de rechtbank in Växnersborg heeft alle zeven verdachten vrijgesproken van misdaden tijdens het laatste boekjaar van Saab, aldus een verklaring. Saab is uiteindelijk in 2011 alsnog failliet gegaan en zal als automerk ook niet meer terugkeren.

Voormalige Saab-baas Muller vrijgesproken van fraude - Automobielmanagement.nl

Voormalige Saab-baas Muller vrijgesproken van fraude

Een Zweedse rechtbank heeft Victor Muller, voormalig CEO van Saab, vrijgesproken van fraude en belastingontduiking. Ook zijn collega Jan Åke Jonsson en vijf anderen werden niet schuldig bevonden.

Voormalige Saab-baas Muller vrijgesproken van fraude

General Motors verkocht het toen al noodlijdende Saab in 2010 aan Spyker, het autobedrijf van Victor Muller. Saab had toen al meer dan tien jaar veel geld verloren. Muller en zijn collega’s werden ervan beschuldigd documenten te hebben vervalst om geld los te krijgen van de Russische tycoon Vladimir Antonov in een ultieme poging om Saab te redden. In die papieren zouden ze de financiële situatie veel rooskleuriger hebben voorgesteld dan die in werkelijkheid was. Maar de rechtbank in Växnersborg heeft alle zeven verdachten vrijgesproken van misdaden tijdens het laatste boekjaar van Saab, aldus een verklaring. Saab is uiteindelijk in 2011 alsnog failliet gegaan en zal als automerk ook niet meer terugkeren.