In eerste instantie wordt Adam Opel AG omgevormd tot een GmbH, vergelijkbaar met een BV. Vervolgens gaat de Opel Group GmbH op in die nieuwe Adam Opel GmbH waarna alle bedrijfsactiviteiten van Opel en Vauxhall ook onder de paraplu van die onderneming worden gebracht. Deze bedrijfsrechtelijke veranderingen zullen een minder complexe organisatiestructuur opleveren, stelt Opel in een verklaring. De veranderingen moeten al in het lopende kwartaal gerealiseerd zijn.

Opel stelt zelf dat alle medebeslissingsrechten van de werknemers onveranderd van kracht blijven. Eerder al heeft topman Carlos Tavares van overnemende partij PSA dat ook toegezegd. De nieuwe ondernemingen nemen de arbeidsrechtelijke verplichtingen en alle CAO-afspraken over, bevestigt Opel. De pensioenregelingen van de werknemers van Opel en Vauxhall blijven echter grotendeels bij General Motors. Verder worden ook de eerder gedane toezeggingen voor nieuwe modellen aan de verschillende fabrieken gerespecteerd.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding