Tesla haalt nu ook General Motors in

Tesla heeft nu ook General Motors ingehaald als meest waardevolle autobedrijf van de Verenigde Staten.

Tesla haalt nu ook General Motors in

Bij het begin van de beurshandel op maandag steeg de marktwaarde van Tesla naar 51 miljard dollar, dat is 1,7 miljard meer dan wat GM op datzelfde moment waard was. Tesla haalde eerder Ford al in wat marktkapitalisatie betreft.

Tesla heeft in haar nog jonge geschiedenis niet meer dan drie modellen gelanceerd en verkocht er daarvan in het eerste kwartaal zo’n 25.000. General Motors wist in diezelfde periode wereldwijd bijna 690.000 personenauto’s en light trucks aan de man te brengen. Toch gokken beleggers er steeds meer op dat Tesla met de komende Model 3 ook een massa-autoproducent zal gaan worden en daarmee ook winst kan gaan maken en uitdelen.

De forse koersstijging legt topman en groot-aandeelhouder Elon Musk uiteraard geen windeieren. Volgens Bloomberg is zijn pakket aandelen dit jaar al 2,21 miljard dollar meer waard geworden, de koersstijging van maandag niet meegerekend. Zijn vermogen wordt nu geschat op 12,9 miljard dollar waarmee hij tot de rijkste 100 mensen op aarde behoort.

Tesla haalt nu ook General Motors in - Automobielmanagement.nl

Tesla haalt nu ook General Motors in

Tesla heeft nu ook General Motors ingehaald als meest waardevolle autobedrijf van de Verenigde Staten.

Tesla haalt nu ook General Motors in

Bij het begin van de beurshandel op maandag steeg de marktwaarde van Tesla naar 51 miljard dollar, dat is 1,7 miljard meer dan wat GM op datzelfde moment waard was. Tesla haalde eerder Ford al in wat marktkapitalisatie betreft.

Tesla heeft in haar nog jonge geschiedenis niet meer dan drie modellen gelanceerd en verkocht er daarvan in het eerste kwartaal zo’n 25.000. General Motors wist in diezelfde periode wereldwijd bijna 690.000 personenauto’s en light trucks aan de man te brengen. Toch gokken beleggers er steeds meer op dat Tesla met de komende Model 3 ook een massa-autoproducent zal gaan worden en daarmee ook winst kan gaan maken en uitdelen.

De forse koersstijging legt topman en groot-aandeelhouder Elon Musk uiteraard geen windeieren. Volgens Bloomberg is zijn pakket aandelen dit jaar al 2,21 miljard dollar meer waard geworden, de koersstijging van maandag niet meegerekend. Zijn vermogen wordt nu geschat op 12,9 miljard dollar waarmee hij tot de rijkste 100 mensen op aarde behoort.