Marchionne zet fusiewens in de ijskast

CEO Sergio Marchionne van Fiat Chrysler Automobiles stopt voorlopig met het zoeken van een fusiepartner.

Marchionne zet fusiewens in de ijskast

"We moeten erg voorzichtig zijn dat we geen onrealistische droom gaan najagen over consolidatie terwijl we net onderweg zijn naar historisch belangrijke resultaten en een schuldenvrij bestaan," stelde Marchionne tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering in Amsterdam.

Marchionne pleit al tijden openlijk voor een verdere schaalvergroting in de wereldwijde auto-industrie maar heeft tot nu toe zijn neus gestoten bij General Motors en bij Volkswagen. Die ideeën stopt hij nu, vooruitlopend op zijn eigen pensionering, in de ijskast om zich volledig te kunnen concentreren op het verder gezond maken van FCA. Wel streeft de Italiaanse Canadees nog steeds naar meer samenwerking met andere autofabrikanten om de hoge kosten voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën als autonoom rijden en connectiviteit te delen. FCA werkt voor autonome auto’s al samen met Google en Marchionne hoopt voor het eind van dit jaar een nieuwe partner op dat gebied aan te kunnen kondigen.

Marchionne zet fusiewens in de ijskast - Automobielmanagement.nl

Marchionne zet fusiewens in de ijskast

CEO Sergio Marchionne van Fiat Chrysler Automobiles stopt voorlopig met het zoeken van een fusiepartner.

Marchionne zet fusiewens in de ijskast

"We moeten erg voorzichtig zijn dat we geen onrealistische droom gaan najagen over consolidatie terwijl we net onderweg zijn naar historisch belangrijke resultaten en een schuldenvrij bestaan," stelde Marchionne tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering in Amsterdam.

Marchionne pleit al tijden openlijk voor een verdere schaalvergroting in de wereldwijde auto-industrie maar heeft tot nu toe zijn neus gestoten bij General Motors en bij Volkswagen. Die ideeën stopt hij nu, vooruitlopend op zijn eigen pensionering, in de ijskast om zich volledig te kunnen concentreren op het verder gezond maken van FCA. Wel streeft de Italiaanse Canadees nog steeds naar meer samenwerking met andere autofabrikanten om de hoge kosten voor de ontwikkeling van nieuwe technologieën als autonoom rijden en connectiviteit te delen. FCA werkt voor autonome auto’s al samen met Google en Marchionne hoopt voor het eind van dit jaar een nieuwe partner op dat gebied aan te kunnen kondigen.