De machtige Duitse vakbonden voor de metaalindustrie willen dat Tesla Grohmann Automation, zoals het bedrijf tegenwoordig heet, gaat praten over invoering van de CAO en ook garanties geeft voor de banen-zekerheid maar daar ziet de onderneming weinig in.

Volgens IG Metall liggen de lonen bij het in Prüm gevestigde bedrijf momenteel 25 tot 30 procent onder het CAO-niveau. Tesla heeft al aangeboden iedere werknemer 150 euro per maand meer te betalen en hen ook aandelen te geven maar dat is voor de bonden niet voldoende. "We eisen dat iedereen bij Tesla Grohmann Automation eerlijk en marktconform wordt betaald," stellen zij. Als er inderdaad gestaakt kan worden, dan kan dat Tesla al snel in de problemen brengen bij de productie van Model 3 omdat een aantal vitale onderdelen daarvoor uit de Duitse fabrieken komen.

Een woordvoerder van Tesla laat weten dat "We in nauw contact met de werknemers van Tesla Grohmann zijn en voorbereid voor het geval er een actie wordt geïnitieerd door de vakbond. We verwachten niet dat dit invloed zal hebben op het tijdspad voor Model 3."  

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding