DAF Westerlo groeit

Het gaat goed met de DAF fabriek in Westerlo. Dankzij het succes van DAF Trucks, moet de fabriek momenteel zo’n 220 cabines en 550 assen per dag produceren. Vooralsnog gaat dat met de 2400 mensen die het bedrijf momenteel in dienst heeft.

DAF Westerlo groeit

DAF Trucks versterkt zijn positie in Europa. In 2016 groeide het marktaandeel in het zware segment (+16 ton) naar 15 procent. Het streven is om over een paar jaar op 20 procent te zitten.

Nieuwe cabinelakstraat

Westerlo levert sinds jaar en dag de cabines en de assen voor de vrachtwagens, volgens de specifieke vraag van de klant. En DAF investeert in de Westerlose productiefaciliteit. In mei wordt een nieuwe cabinelakstraat in gebruik genomen ter waarde van 100 miljoen euro; volgens DAF de meest milieuvriendelijke lakstraat ter wereld.

Wat zo’n groei voor de werkgelegenheid in Westerlo betekent, is niet in te schatten. In 2015 werden 400 extra medewerkers aangeworven en dat lijkt voorlopis genoeg. Door werkprocessen optimaal in te richten en arbeiders en bedienden bij te scholen, kan men de groeiende productievraag tot nu toe opvangen zonder opnieuw personeel aan te werven.

DAF Westerlo groeit - Automobielmanagement.nl

DAF Westerlo groeit

Het gaat goed met de DAF fabriek in Westerlo. Dankzij het succes van DAF Trucks, moet de fabriek momenteel zo’n 220 cabines en 550 assen per dag produceren. Vooralsnog gaat dat met de 2400 mensen die het bedrijf momenteel in dienst heeft.

DAF Westerlo groeit

DAF Trucks versterkt zijn positie in Europa. In 2016 groeide het marktaandeel in het zware segment (+16 ton) naar 15 procent. Het streven is om over een paar jaar op 20 procent te zitten.

Nieuwe cabinelakstraat

Westerlo levert sinds jaar en dag de cabines en de assen voor de vrachtwagens, volgens de specifieke vraag van de klant. En DAF investeert in de Westerlose productiefaciliteit. In mei wordt een nieuwe cabinelakstraat in gebruik genomen ter waarde van 100 miljoen euro; volgens DAF de meest milieuvriendelijke lakstraat ter wereld.

Wat zo’n groei voor de werkgelegenheid in Westerlo betekent, is niet in te schatten. In 2015 werden 400 extra medewerkers aangeworven en dat lijkt voorlopis genoeg. Door werkprocessen optimaal in te richten en arbeiders en bedienden bij te scholen, kan men de groeiende productievraag tot nu toe opvangen zonder opnieuw personeel aan te werven.