Amerikaanse topjurist houdt VW in de gaten

De Amerikaanse advocaat en voormalig plaatsvervangend procureur generaal Larry D. Thompson gaat de activiteiten van Volkswagen in zijn land de komende drie jaar in de gaten houden. Zijn benoeming maakt deel uit van de afspraken die VW heeft gemaakt met de Amerikaanse justitie in het kader van dieselgate.

Amerikaanse topjurist houdt VW in de gaten

Thompson was van 2001 tot 2003 de op één na hoogste functionaris bij het Ministerie van Justitie en heeft onder meer gewerkt bij PepsiCo. Hij is momenteel ook hoogleraar ondernemings- en bedrijfsrecht in Georgia en krijgt rond VW twee functies: Independent Compliance Monitor en Independent Compliance Auditor. Volkswagen heeft zijn benoeming verwelkomd. "We zijn van plan volledig mee te werken aan dit belangrijke werk. We hebben al belangrijke stappen gezet om de rekenschap te versterken, de transparantie te verbeteren en een beter bedrijf te bouwen en we zien er naar uit om nauw samen te werken met Thompson nu we doorgaan met het grootste veranderingsproces in Volkswagens geschiedenis," zegt Hiltrud Werner die in de Raad van Bestuur verantwoordelijk is voor integriteit en juridische zaken.

De Amerikaanse rechter die belast is met het VW dossier heeft de Duitse autobouwer verder formeel boetes opgelegd van in totaal 4,3 miljard dollar. Ook die boete maakt deel uit van het pakket afspraken tussen VW en de autoriteiten. VW heeft daarbij toegegeven dat er met 600.000 dieselauto’s was gejoemeld met de emissies.

Amerikaanse topjurist houdt VW in de gaten - Automobielmanagement.nl

Amerikaanse topjurist houdt VW in de gaten

De Amerikaanse advocaat en voormalig plaatsvervangend procureur generaal Larry D. Thompson gaat de activiteiten van Volkswagen in zijn land de komende drie jaar in de gaten houden. Zijn benoeming maakt deel uit van de afspraken die VW heeft gemaakt met de Amerikaanse justitie in het kader van dieselgate.

Amerikaanse topjurist houdt VW in de gaten

Thompson was van 2001 tot 2003 de op één na hoogste functionaris bij het Ministerie van Justitie en heeft onder meer gewerkt bij PepsiCo. Hij is momenteel ook hoogleraar ondernemings- en bedrijfsrecht in Georgia en krijgt rond VW twee functies: Independent Compliance Monitor en Independent Compliance Auditor. Volkswagen heeft zijn benoeming verwelkomd. "We zijn van plan volledig mee te werken aan dit belangrijke werk. We hebben al belangrijke stappen gezet om de rekenschap te versterken, de transparantie te verbeteren en een beter bedrijf te bouwen en we zien er naar uit om nauw samen te werken met Thompson nu we doorgaan met het grootste veranderingsproces in Volkswagens geschiedenis," zegt Hiltrud Werner die in de Raad van Bestuur verantwoordelijk is voor integriteit en juridische zaken.

De Amerikaanse rechter die belast is met het VW dossier heeft de Duitse autobouwer verder formeel boetes opgelegd van in totaal 4,3 miljard dollar. Ook die boete maakt deel uit van het pakket afspraken tussen VW en de autoriteiten. VW heeft daarbij toegegeven dat er met 600.000 dieselauto’s was gejoemeld met de emissies.