Prijsval tweedehands diesel blijft uit in Duitsland

Ondanks de ook in Duitsland aangekondigde rijverboden en andere beperkingen voor oudere dieselauto’s blijven tweedehandsdiesels vrijwel even duur – of goedkoop – als tot voor kort.

Ook Duitse automarkt maakt sprong vooruit

Voor een drie jaar oude diesel kan de eigenaar momenteel rekenen op een inruilwaarde van rond de 55 procent van het oorspronkelijke aankoopbedrag, precies evenveel als in het voorjaar van 2016. De organisatie voor de Duitse autohandel voorspelde eerder dat diesels 10 tot 20 procent minder waard zouden worden maar dat blijkt tot nu toe niet uit te komen. Voor een vergelijkbare benzine-auto ligt de inruilwaarde overigens met 56,5 procent maar iets hoger, meldt de Deutschen Automobil Treuhand. De gegevens zijn afkomstig van de transacties van 18.000 autohandelaren in Duitsland.
Wel is het zo dat tweedehandsdiesels in Duitsland minder snel een koper vinden. Stond zo’n auto vorig jaar gemiddeld 85 dagen te koop aangeboden, inmiddels is dat opgelopen naar 98 dagen. Daardoor wordt het verschil met benzineauto’s wat dit betreft groter want die staan gemiddeld 86 tot 89 dagen te koop.

Prijsval tweedehands diesel blijft uit in Duitsland - Automobielmanagement.nl

Prijsval tweedehands diesel blijft uit in Duitsland

Ondanks de ook in Duitsland aangekondigde rijverboden en andere beperkingen voor oudere dieselauto’s blijven tweedehandsdiesels vrijwel even duur – of goedkoop – als tot voor kort.

Ook Duitse automarkt maakt sprong vooruit

Voor een drie jaar oude diesel kan de eigenaar momenteel rekenen op een inruilwaarde van rond de 55 procent van het oorspronkelijke aankoopbedrag, precies evenveel als in het voorjaar van 2016. De organisatie voor de Duitse autohandel voorspelde eerder dat diesels 10 tot 20 procent minder waard zouden worden maar dat blijkt tot nu toe niet uit te komen. Voor een vergelijkbare benzine-auto ligt de inruilwaarde overigens met 56,5 procent maar iets hoger, meldt de Deutschen Automobil Treuhand. De gegevens zijn afkomstig van de transacties van 18.000 autohandelaren in Duitsland.
Wel is het zo dat tweedehandsdiesels in Duitsland minder snel een koper vinden. Stond zo’n auto vorig jaar gemiddeld 85 dagen te koop aangeboden, inmiddels is dat opgelopen naar 98 dagen. Daardoor wordt het verschil met benzineauto’s wat dit betreft groter want die staan gemiddeld 86 tot 89 dagen te koop.