Ford Mustang best verkochte sportauto

De Mustang heeft het in 2016 geschopt tot ’s werelds best verkochte sportauto, met een totale verkoop van meer dan 150 duizend exemplaren. De totale wereldwijde verkoop is met 6 procent gestegen ten opzichte van 2015, aangewakkerd door de groei van markten buiten de Verenigde Staten waar bijna 45 duizend Mustangs zijn verkocht, voornamelijk in Europa en China.

mustang

In het eerste volledige verkoopjaar in Europa hebben klanten 15.335 Mustangs besteld. De auto is daarmee ook de best verkochte sportauto op Europese markten, waaronder Frankrijk, Zweden, Polen, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Finland en Griekenland.

In Nederland steeg het aantal verkochte Mustangs in 2016 met 45 procent ten opzichte van 2015. Zo zijn er respectievelijk 73 Mustangs verkocht ten opzichte van 33 stuks in 2015. Inmiddels zijn er in 2017 13 Mustangs verkocht en komt het totaal aantal verkochte Mustangs via de Nederlandse Ford dealers op 119. Van dit aantal zijn er 7 met een 5.0-liter V8-motor op Nederlands kenteken gezet. Bijna 30 procent was een convertible.

Ford Mustang best verkochte sportauto - Automobielmanagement.nl

Ford Mustang best verkochte sportauto

De Mustang heeft het in 2016 geschopt tot ’s werelds best verkochte sportauto, met een totale verkoop van meer dan 150 duizend exemplaren. De totale wereldwijde verkoop is met 6 procent gestegen ten opzichte van 2015, aangewakkerd door de groei van markten buiten de Verenigde Staten waar bijna 45 duizend Mustangs zijn verkocht, voornamelijk in Europa en China.

mustang

In het eerste volledige verkoopjaar in Europa hebben klanten 15.335 Mustangs besteld. De auto is daarmee ook de best verkochte sportauto op Europese markten, waaronder Frankrijk, Zweden, Polen, Tsjechië, Hongarije, Roemenië, Finland en Griekenland.

In Nederland steeg het aantal verkochte Mustangs in 2016 met 45 procent ten opzichte van 2015. Zo zijn er respectievelijk 73 Mustangs verkocht ten opzichte van 33 stuks in 2015. Inmiddels zijn er in 2017 13 Mustangs verkocht en komt het totaal aantal verkochte Mustangs via de Nederlandse Ford dealers op 119. Van dit aantal zijn er 7 met een 5.0-liter V8-motor op Nederlands kenteken gezet. Bijna 30 procent was een convertible.