De sterkste groei komt van de fabriek in Spanje die met 124.880 stuks ruim een kwart meer auto’s bouwde dan in de voorgaande twaalf maanden. Ook fabrieken van Nissan elders in de wereld, inclusief die in Mexico, voerden de productie op. De Amerikaanse vestigingen vormden echter een uitzondering want daar liep de productie met 990.938 auto’s een bescheiden 0,4 procent terug.

Nissan verkocht in het afgelopen financiële jaar 5.642.381 auto’s, een toename met vier procent. Het succes is vooral te danken aan de Qasqai in Europa en China en de Rogue in de VS, zegt Daniele Schillaci, hoofd marketing en sales. In Europa deed Nissan het met drie procent hogere verkopen echter wel wat slechter dan de automarkt als geheel. In Japan wist het merk onder meer te profiteren van de ProPilot automatisch rijden technologie in de Serena bestelwagentjes waarvan er daardoor 50 procent meer aan de man werden gebracht.