In totaal wist Goodyear wereldwijd 40 miljoen banden te verkopen, dat is vier procent minder dan in de eerste drie maanden van 2016. In het nieuw-segment liep de afzet met acht procent terug door de inzakkende autoproductie in de VS en doordat het eerste kwartaal van 2016 juist bijzonder goed was verlopen.

‘Ondanks hogere kosten en dalende vraag’

Topman Richard J. Kramer is zonder meer tevreden: ‘’Deze resultaten zijn een fantastische uitkomst tegen de achtergrond van hogere grondstofkosten en een dalende vraag. Dit is het resultaat van een gedisciplineerde uitvoering van onze strategie. De inflatie bij de grondstoffen is de laatste weken wat afgenomen maar we verwachten voor heel 2017 toch belangrijke tegenwind. We hebben er echter alle vertrouwen in dat we de kostenstijging van de grondstoffen op kunnen vangen.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding