Goodyear blijft overeind in eerste kwartaal

Bandenfabrikant Goodyear heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 166 miljoen dollar vergeleken met 184 miljoen een jaar eerder. De omzet bleef nagenoeg stabiel op 3,7 miljard dollar. Europa leverde samen met het Midden-Oosten en Afrika 1,239 miljard dollar aan omzet en 98 miljoen dollar aan operationele winst op.

Goodyear tevreden over eerste kwartaal

In totaal wist Goodyear wereldwijd 40 miljoen banden te verkopen, dat is vier procent minder dan in de eerste drie maanden van 2016. In het nieuw-segment liep de afzet met acht procent terug door de inzakkende autoproductie in de VS en doordat het eerste kwartaal van 2016 juist bijzonder goed was verlopen.

‘Ondanks hogere kosten en dalende vraag’

Topman Richard J. Kramer is zonder meer tevreden: ‘’Deze resultaten zijn een fantastische uitkomst tegen de achtergrond van hogere grondstofkosten en een dalende vraag. Dit is het resultaat van een gedisciplineerde uitvoering van onze strategie. De inflatie bij de grondstoffen is de laatste weken wat afgenomen maar we verwachten voor heel 2017 toch belangrijke tegenwind. We hebben er echter alle vertrouwen in dat we de kostenstijging van de grondstoffen op kunnen vangen.”

Goodyear blijft overeind in eerste kwartaal - Automobielmanagement.nl

Goodyear blijft overeind in eerste kwartaal

Bandenfabrikant Goodyear heeft in het eerste kwartaal een nettowinst geboekt van 166 miljoen dollar vergeleken met 184 miljoen een jaar eerder. De omzet bleef nagenoeg stabiel op 3,7 miljard dollar. Europa leverde samen met het Midden-Oosten en Afrika 1,239 miljard dollar aan omzet en 98 miljoen dollar aan operationele winst op.

Goodyear tevreden over eerste kwartaal

In totaal wist Goodyear wereldwijd 40 miljoen banden te verkopen, dat is vier procent minder dan in de eerste drie maanden van 2016. In het nieuw-segment liep de afzet met acht procent terug door de inzakkende autoproductie in de VS en doordat het eerste kwartaal van 2016 juist bijzonder goed was verlopen.

‘Ondanks hogere kosten en dalende vraag’

Topman Richard J. Kramer is zonder meer tevreden: ‘’Deze resultaten zijn een fantastische uitkomst tegen de achtergrond van hogere grondstofkosten en een dalende vraag. Dit is het resultaat van een gedisciplineerde uitvoering van onze strategie. De inflatie bij de grondstoffen is de laatste weken wat afgenomen maar we verwachten voor heel 2017 toch belangrijke tegenwind. We hebben er echter alle vertrouwen in dat we de kostenstijging van de grondstoffen op kunnen vangen.”