"De keuze van een partner voor Belron zal gebaseerd worden op een aantal criteria, waaronder de compatibiliteit met de bedrijfscultuur van Belron, de afstemming op zijn langetermijnvisie en de financiële voorwaarden van het partnerschap. De gedeeltelijke verkoop van de Belron aandelen aan een minderheidspartner zal D’Ieteren in staat stellen om zijn activiteiten uit te breiden en zijn langetermijnstrategie, die tot doel heeft te investeren in andere activiteiten met een sterk groeipotentieel, na te streven," schrijft het beursgenoteerde bedrijf in een bericht.

Ook buiten autobranche 

D’Ieteren denkt daarbij duidelijk ook aan activiteiten buiten de autobranche want het nam vorig jaar al de fabrikant van luxe kantoorartikelen Moleskine over. D’Ieteren zegt toe de ontwikkeling van Belron verder volop te steunen, zowel op de markt van de herstelling en vervanging van voertuigbeglazing als in het kader van de huidige zoektocht naar bijkomende diensten. Het bedrijf benadrukt wel dat het niet zeker is of er inderdaad een partner gevonden zal worden.

D’Ieteren is ook importeur en distributeur van alle merken van de VW Groep in België. 

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding