Flinke dreun Britse automarkt

In Groot-Brittannië zijn afgelopen maand bijna 20 procent minder personenauto’s verkocht dan in april 2016. Ook de markt voor bestelwagens stortte met eenzelfde percentage in.

Wat personenauto’s betreft legt de Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT de schuld vooral bij de veranderingen c.q. verhoging van de wegenbelasting per 1 april. Die hebben veel kopers doen besluiten de aankoop van hun auto in de voorafgaande weken nog even af te ronden.

Min 30 procent 

Dat blijkt ook uit het feit dat de vraag bij particuliere kopers zelfs bijna 30 procent is ingezakt. Daarnaast speelt een rol dat april dit jaar minder werkdagen telde dan in 2016. De SMMT signaleert verder dat het aantal nieuwe EV’s en hybride auto’s voor het eerst in vier jaar lager ligt dan een jaar geleden.

Directeur Mike Hawes wijst er op dat de automarkt over het hele eerste kwartaal nog altijd een plus laat zien, zij het met een bescheiden één procent. "April is altijd al een statische maand. Het is echter belangrijk er op te wijzen dat de markt op een recordniveau blijft, nu veel consumenten het nog steeds een goed idee vinden om een nieuwe auto te kopen. We verwachten dan ook dat de vraag dit jaar zal stabiliseren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Flinke dreun Britse automarkt - Automobielmanagement.nl

Flinke dreun Britse automarkt

In Groot-Brittannië zijn afgelopen maand bijna 20 procent minder personenauto’s verkocht dan in april 2016. Ook de markt voor bestelwagens stortte met eenzelfde percentage in.

Wat personenauto’s betreft legt de Society of Motor Manufacturers and Traders SMMT de schuld vooral bij de veranderingen c.q. verhoging van de wegenbelasting per 1 april. Die hebben veel kopers doen besluiten de aankoop van hun auto in de voorafgaande weken nog even af te ronden.

Min 30 procent 

Dat blijkt ook uit het feit dat de vraag bij particuliere kopers zelfs bijna 30 procent is ingezakt. Daarnaast speelt een rol dat april dit jaar minder werkdagen telde dan in 2016. De SMMT signaleert verder dat het aantal nieuwe EV’s en hybride auto’s voor het eerst in vier jaar lager ligt dan een jaar geleden.

Directeur Mike Hawes wijst er op dat de automarkt over het hele eerste kwartaal nog altijd een plus laat zien, zij het met een bescheiden één procent. "April is altijd al een statische maand. Het is echter belangrijk er op te wijzen dat de markt op een recordniveau blijft, nu veel consumenten het nog steeds een goed idee vinden om een nieuwe auto te kopen. We verwachten dan ook dat de vraag dit jaar zal stabiliseren."

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding