Conflict in China kost Audi verkopen

Audi heeft afgelopen maand met 156.150 stuks vijf procent minder auto’s kunnen verkopen dan een jaar eerder. Dat komt vooral door China, waar de Duitse autofabrikant al maanden in de clinch ligt met haar dealers. Daardoor daalden de verkopen daar vergeleken met vorig jaar april met bijna zeven procent hoewel er de afgelopen maand wel weer een goede elf procent meer Audi’s werden verkocht dan in maart.

In Europa liepen de verkopen de afgelopen maand terug met ruim drie procent naar 75.750 stuks. West-Europa liet echter wel een bescheiden groei met één procent zien waarbij ons land er uit springt met bijna 16 procent meer verkochte Audi’s. In de Verenigde Staten wist Audi met 18.711 stuks nu weer vijf procent meer auto’s af te zetten.

‘Terugval tijdelijk’ 

Verkoopdirecteur Dietmar Voggenreiter denkt dat de terugval tijdelijk zal zijn. ‘’Het is voor ons beslissend om een sterkere basis te leggen voor de toekomst met structurele aanpassingen en nieuwe modellen. We leggen nu de fundering voor de komende jaren.” Hij wijst er verder op dat Audi in China in uitgebreide onderhandelingen verwikkeld is met haar lokale partners om de gerezen problemen op te lossen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding

Conflict in China kost Audi verkopen - Automobielmanagement.nl

Conflict in China kost Audi verkopen

Audi heeft afgelopen maand met 156.150 stuks vijf procent minder auto’s kunnen verkopen dan een jaar eerder. Dat komt vooral door China, waar de Duitse autofabrikant al maanden in de clinch ligt met haar dealers. Daardoor daalden de verkopen daar vergeleken met vorig jaar april met bijna zeven procent hoewel er de afgelopen maand wel weer een goede elf procent meer Audi’s werden verkocht dan in maart.

In Europa liepen de verkopen de afgelopen maand terug met ruim drie procent naar 75.750 stuks. West-Europa liet echter wel een bescheiden groei met één procent zien waarbij ons land er uit springt met bijna 16 procent meer verkochte Audi’s. In de Verenigde Staten wist Audi met 18.711 stuks nu weer vijf procent meer auto’s af te zetten.

‘Terugval tijdelijk’ 

Verkoopdirecteur Dietmar Voggenreiter denkt dat de terugval tijdelijk zal zijn. ‘’Het is voor ons beslissend om een sterkere basis te leggen voor de toekomst met structurele aanpassingen en nieuwe modellen. We leggen nu de fundering voor de komende jaren.” Hij wijst er verder op dat Audi in China in uitgebreide onderhandelingen verwikkeld is met haar lokale partners om de gerezen problemen op te lossen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een gratis proefabonnement af

Bekijk de aanbieding