VW-topman Müller verdacht van marktmanipulatie

De Duitse justitie heeft ook CEO Matthias Müller van de Volkswagen Groep in het vizier wegens marktmanipulatie rond dieselgate. Müller was bij het bekend worden van het dieselschandaal hoofd strategie en technische ontwikkeling bij Porsche en zou een rol hebben gespeeld bij het te lang geheim houden van de toen nog dreigende problemen voor de VW-groep.

VW-topman Matthias Müller verdacht van marktmanipulatie

 Volgens het Duitse weekblad Wirtschaftswoche is tegen Müller een officieel onderzoek ingesteld. Justitie heeft dat tot nu toe echter niet bevestigd. Eerder is bekend gemaakt dat er soortgelijke onderzoeken lopen naar de rol van Hans Dieter Pötsch, voorzitter van de Raad van Toezicht, en de voormalige CEO van de groep Martin Winterkorn.

Aandeelhouders benadeeld 

De zaken zijn aan het rollen gebracht door de financiele toezichthouder BaFin die de VW-bestuurders ervan beschuldigd dat ze de aandeelhouders ernstig hebben benadeeld door de informatie over dieselgate niet direct nadat dat intern bekend werd naar buiten te brengen. Dieselgate kwam uiteindelijk in september 2015 in de openbaarheid maar de toenmalige bestuurders zouden al eerder op de hoogte zijn geweest.

VW-topman Müller verdacht van marktmanipulatie - Automobielmanagement.nl

VW-topman Müller verdacht van marktmanipulatie

De Duitse justitie heeft ook CEO Matthias Müller van de Volkswagen Groep in het vizier wegens marktmanipulatie rond dieselgate. Müller was bij het bekend worden van het dieselschandaal hoofd strategie en technische ontwikkeling bij Porsche en zou een rol hebben gespeeld bij het te lang geheim houden van de toen nog dreigende problemen voor de VW-groep.

VW-topman Matthias Müller verdacht van marktmanipulatie

 Volgens het Duitse weekblad Wirtschaftswoche is tegen Müller een officieel onderzoek ingesteld. Justitie heeft dat tot nu toe echter niet bevestigd. Eerder is bekend gemaakt dat er soortgelijke onderzoeken lopen naar de rol van Hans Dieter Pötsch, voorzitter van de Raad van Toezicht, en de voormalige CEO van de groep Martin Winterkorn.

Aandeelhouders benadeeld 

De zaken zijn aan het rollen gebracht door de financiele toezichthouder BaFin die de VW-bestuurders ervan beschuldigd dat ze de aandeelhouders ernstig hebben benadeeld door de informatie over dieselgate niet direct nadat dat intern bekend werd naar buiten te brengen. Dieselgate kwam uiteindelijk in september 2015 in de openbaarheid maar de toenmalige bestuurders zouden al eerder op de hoogte zijn geweest.