Volvo’s uit China per trein naar België

Volvo gaat in China gebouwde S90’s per trein vervoeren naar de haven van Zeebrugge in België. De nieuwe verbinding werd zaterdag ingehuldigd bij de Volvo-fabrieken in Daqing.

Volvo’s uit China per trein naar België

In eerste instantie gaat het om drie treinen met elk 123 auto’s per week. Die auto’s worden dan vervoerd in containers. De treinen rijden door Rusland, Wit-Rusland, Polen en Duitsland en doen er bijna drie weken over om Zeebrugge te bereiken. De eerste trein wordt daar op 26 juni verwacht. In die grootste autohaven langs de Noordzeekust worden de Volvo’s dan verder over Europa gedistribueerd. Als de nieuwe route goed loopt, dan wil Volvo het aantal op die manier naar Europa vervoerde auto’s verder opvoeren.

Volvo’s uit China per trein naar België - Automobielmanagement.nl

Volvo’s uit China per trein naar België

Volvo gaat in China gebouwde S90’s per trein vervoeren naar de haven van Zeebrugge in België. De nieuwe verbinding werd zaterdag ingehuldigd bij de Volvo-fabrieken in Daqing.

Volvo’s uit China per trein naar België

In eerste instantie gaat het om drie treinen met elk 123 auto’s per week. Die auto’s worden dan vervoerd in containers. De treinen rijden door Rusland, Wit-Rusland, Polen en Duitsland en doen er bijna drie weken over om Zeebrugge te bereiken. De eerste trein wordt daar op 26 juni verwacht. In die grootste autohaven langs de Noordzeekust worden de Volvo’s dan verder over Europa gedistribueerd. Als de nieuwe route goed loopt, dan wil Volvo het aantal op die manier naar Europa vervoerde auto’s verder opvoeren.